Find en parfume som passer til årstiden

Når årstiderne skifter, er det en god idé også at skifte sin parfume. Du går jo heller ikke rundt i dit lette sommer outfit, når det er minusgrader udenfor, lige som du ikke er iført ulden sweater og halstørklæde i juli. På samme måde skal den luftige og friske sommerparfume matche årstiden og de mørke kolde dage, som tilbringes inden døre med ild i pejsen, kakao og tunge, varme retter.

Hvor sommerens dufte er præget af lette og blomsteragtige top noter, citrus og bergamotte, vil en typisk efterårs eller vinter duft være tungere og mere krydret – som en chai latte eller en flat white med pumpkin spice. Tænk i noter af musk, kanel, patchouli, oud, sandeltræ, vanille og andre eksotiske odeurs, som hænger lidt længere væk, og som skaber et skær af hygge omkring bæreren. Din vinter duft skal supplere din varme beklædning og de jordfarver, som går igennem såvel dit outfit som din makeup. Og så må den gerne være lidt tungere og mere påtrængende end den volatile sommer duft.

Vælg din vinterparfume med omhu

Når du udvælger denne parfume, bør du træffe samme forholdsregler som ellers: Parfumen skal passe til dig og til din krops kemi. Faktisk bør du gøre dig endnu mere umage med din vinter parfume end med din sommerduft, for hvor en sommer duft næsten udelukkende består af vandede top noter, som dårlig nok kan mærkes, vil en vinter duft med al sin tyngde trænge kraftigere igennem. Derfor bør du sætte tid af til at prøve parfumer én ad gangen, og lade duften udvikle sig på din hud.

Blandt de mest kendte vinter parfumer kan nævnes Rouge by Narciso Rodriguez, Hypnotic Poison fra Christian Dior, og Oud Couture fra Zarkoperfume. Du kan finde disse parfumer samt mange flere i den online shop på https://www.sephora.dk/parfume/